ΛΙΒΑΔΙ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Οροπέδιο σε υψόμετρο 1100μ.

ΕΠΟΧΙΚΗ ΛΙΜΝΗ

5 λεπτά μονοπάτι, από τα Mont Valley Chalets, σας οδηγεί σε ένα κρυφό και μαγευτικό σημείο που πολλοί δεν γνωρίζουν...

Είναι η περιοχή όπου δημιουργείται η εποχική λίμνη "Πινιγούρα", από τις πρώτες δυνατές βροχές του χειμώνα ή όταν λιώνουν τα χιόνια την άνοιξη.

Ακόμα και όταν δεν υπάρχει η λίμνη, είναι ένα ιδανικό μέρος για πικ-νικ, πεζοπορία (trekking), ποδηλασία και φωτογράφιση, καθώς θα βρείτε ένα καταπράσινο λιβάδι!

limni-pinigoura-500p.jpg
true_wheels_mtb1200.jpg

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Σε περίπτωση που δεν εχετε φέρει τα δικα σας ποδήλατα ή εαν θελετε ενα οργανωμενο tour στην περιοχη, σε αποσταση 5 λεπτων μπορειτε να επισκεφτειτε το Wheelhouse Parnassos!Εάν το επιτρέπει ο καιρός, θα εξερευνήσετε την περιοχή κάνοντας ποδηλασία στα μονοπάτια του Παρνασσού.

Wheelhouse Parnassos 22670-032200

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ

5 λεπτά, με το αυτοκίνητο απο το Mont Valley Chalets, στην αρχή του Λιβαδιού, θα συναντήσετε το παγοδρόμιο Mountain Ice Cafe.

Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για όλες τις ηλικίες παιδιά, νέους και ενήλικες.

Mπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στο πατινάζ επί πάγου.

Mountain Ice Cafe: 22670-31882

mountain-ice-500p.jpg
eptastomo1.jpg

ΕΠΤΑΣΤΟΜΟ

Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη, στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού.

Το εντυπωσιακό βάραθρο Επτάστομο το συναντάμε κοντά στην θέση Καλάνια σε υψόμετρο 1300μ. Στο σπήλαιο με τα επτά στόμια, το χιόνι δεν λιώνει ποτέ αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό του δεν ξεπερνά τους 0° C.

Η κατάβαση στο βάραθρο είναι πολύ επικίνδυνη και γίνεται μόνο από καλά εκπαιδευμένα άτομα ή σπηλαιολόγους. Ο απόκοσμος ήχος που ακούγεται μέσα στο βάραθρο δεν είναι παρά ένα παιχνίδι του αέρα καθώς περνάει μέσα από τα 7 στόμια.

Πρόσβαση:  
Στο 17ο χλμ. Αράχωβας - Επταλόφου, περίπου 3 χλμ. μετά την διασταύρωση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, συναντάμε πινακίδα προς Επτάστομο και Καλάνια.

34484746.jpg
Image

ΚΩΡΥΚΕΙΟΝ ΑΝΤΡΟ

Το σπήλαιο του Πανός ή Κωρύκειο Άντρο, σε υψόμετρο 1360μ. στη ΝΔ πλευρά του Παρνασσού, μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από έλατα και υπέροχη θέα, ήταν αφιερωμένο στον θεό Πάνα και τις Κωρύκειες Νύμφες.

Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, όχι μόνο για την φυσική ομορφιά του, αλλά και για τη μαγεία που προκαλεί ο αρχαίος μύθος, κατά τον οποίο, σύμφωνα με τον Αισχύλο το σπήλαιο αποτελούσε χώρο επίσκεψης θεϊκών πνευμάτων.

Ο επισκέπτης μετά από μια υπέροχη διαδρομή θα βρεθεί στο σπήλαιο για να θαυμάσει τα φυσικά γλυπτά που έχουν σχηματιστεί  από τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες.

Πώς θα πάτε:
Με αυτοκίνητο: στο 7ο χλμ Αράχωβας – Επταλόφου υπάρχει σχετική σήμανση που οδηγεί στο σπήλαιο. Ο δρόμος ενδείκνυται να έχετε 4x4.

Για τους πεζοπόρους η διαδρομή που ξεκινάει από το Λιβάδι, έχει μήκος 3,5 χλμ και θεωρείται από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές της Ελλάδας.

Πηγή: http://onparnassos.gr

montvalley-hotel